HC Rytíři Vlašim

Naši nejmladší hokejisté mají za sebou první organizovaný rok. Jako druháci již měli svůj tým, své trenéry a svoji novou partu. Jak se jim vedlo, jestli je ovlivnil všudy přítomný Covid nebo na čem je potřeba neustále pracovat nám osvětlil jeden z trenérů, Petr Vosátka.

Petře, po skoro dvou ročnících se nynější sezóna odehrála až na výjimky v kuse a celá. Je na dětech vidět výpadek sportovních aktivit?
Ano, výpadek je vidět. Děti byly "připoutány" doma k počítači, málokteré dítě jde dnes samo od sebe ven nebo sportovat. Organizovaný sport aktuálně nahrazuje až 80% sportovních aktivit dětí. Pokud je zakázaný nebo omezený, sami si můžete představit, jak na tom děti jsou.

Hodně se spekulovalo a bylo zmiňováno, že případné omezení či karantény budou mít za důsledek nechuť dětí nadále trénovat. Řešili jste úbytek dětí ve vaší kategorii.
Ne, naopak. Asi jsme měli štěstí, ale nám děti postupně přibývali.

Na čem jste letos s hráči a hráčkami pracovali a kde musí ještě děti přidat?
Převážně na bruslení a vedení kotouče. Jde vidět, že nám chybí ta "covidová" sezona. Nikam ale nespěcháme. Času na zlepšení mají stále dost.

Jak tedy hodnotíte letošní ročník?
Kladně. Hráli jsme na malé hřiště, děti byly v neustálém zápřahu a sehráli jsme kvalitní vyrovnané zápasy. Za trenéry musím říct, že nás to velmi bavilo.

Jaké máte plány na příští ročník?
Dál prohlubovat u dětí lásku k hokeji, jet podle metodiky a pokračovat v načaté práci. Budeme zdokonalovat, co jsme se naučili, pracovat na nedostatcích a hlavně se bavit hokejem.

Děkuji za rozhovor