HC Rytíři Vlašim

Krajská liga byla rozšířena na 18 účastníků. Základní část se odehraje ve 3 skupinách (severní, jižní a východní). Každý tým odehraje dvě utkání s týmy z vlastní skupiny (doma/venku) a jedno utkání s týmy ostatních skupin (dle losu doma nebo venku). Zůstává tak zachován počet utkání - 22 utkání v základní části.

Rytíři potkají ve své skupině Jih HC Spartak Žebrák, Slavoj Velké Popovice, HC Černošice, HK Králův Dvůr a odvěkého rivala HC Lev Benešov.

Ve skupině Sever se o první postupové místo utkají loňský vítěz Pražské krajské ligy HC Hvězda Praha, HC Rakovník, HK Lev Slaný, HK Kralupy nad Vltavou, nováček HC Benátky nad Jizerou "B" a vítěz "naší" krajské ligy HC Junior Mělník.

Ve skupině Západ se potkají HC Poděbrady, HC Žabonosy, Hokejový klub Čáslav, SC Kolín "B", SK Sršni Kutná Hora a "béčko" Mladé Boleslavi.

Přímo do čtvrtfinále postoupí vítězové skupin a doplní je nejlepší tým z druhých míst. Předkolo si zahraje osm nejlepších celků dle minitabulky sestavené z týmů umístěných ve všech skupinách na druhém až pátém místě (vyjma toho, co postoupí přímo do čtvrtfinále). Zůstane tak zachována možnost postupu více týmů z případné silnější skupiny.
Upravena byla i baráž. Poslední tým z každé skupiny odehraje „Skupinu o baráž“. V ní se utkán každý s každým s tím, že se započítají výsledky ze základní skupiny. Poslední tým z této skupiny se poté utká s vítězem Krajské soutěže na dvě vítězná utkání o právo účasti v dalším ročníku.

Zahájení ligy je naplánováno na víkend 10. – 11. září, nový vítěz bude znám nejpozději 19. března 2023.