HC Rytíři Vlašim

Island vyhrál suverénně svou skupinu na Mistrovství světa divize II B a postupuje do vyšší divize. Byl u toho i náš brankář Johann Björgvin Ragnarsson, který pomohl Islandu skvělými výkony a odnesl si cenu pro nejlepšího brankáře turnaje.

"Je to opravdu fantastický pocit vyhrát a postoupit. Umocněno je to tím, že jsme vyhráli v domácím prostředí před našimi fanoušky."
Na otázku, jestli čekal takovou dominanci svého týmu Johann odpověděl: "Ano i ne. Věřili jsme v naši sílu, věděli jsme, že jsme dobří. Ale to co nás hnalo dopředu byl charakter tohoto týmu. Týmový duch byl opravdu skvělý, mladí hokejisté následovali ty starší a každý dělal vše pro tým."

O skandování svého jména po zápase: "Ano, bylo to moc krásné slyšet halu skandovat mé jméno. Ale jak jsem říkal, je to zásluha celého týmu, všichni mi neuvěřitelně pomáhali. Moc si toho ocenění cením, ale nejdůležitější je pro mne týmová výhra.

A co je cíl pro tým Islandu ve vyšší divizi? "Je jasné, že našim cílem je neustále se zlepšovat a vyhrávat. Ale musíme být také obezřetní. Cílem je vyhrávat a zachránit se."

Zdroj: Mbl.is