HC Rytíři Vlašim

Tomáš Vondráček musel řešit jiné starosti než jeho kolegové. Na začátku ročníku neměl dostatečný počet hráčů, a tak ani nevěděl, jestli sezónu odehraje. Nakonec se vše povedlo a "Vondrys" může hodnotit uplynulý ročník jako povedený.

Tome po skoro dvou ročnících se nynější sezóna odehrála až na výjimky v kuse a celá. Je na dětech vidět výpadek sportovních aktivit?
Co se týkalo mých starších žáků, tak u nich jsem nějaký výrazný výpadek nepozoroval. Myslím si, že byli všichni před sezónou natěšeni na další sezónu.

Hodně se spekulovalo a bylo zmiňováno, že případné omezení či karantény budou mít za důsledek nechuť dětí nadále trénovat. Řešili jste úbytek dětí ve vaší kategorii.
Úplně skončili dva hráči. Další úbytek hráčů, a to dost velký, byl ten, že skoro polovina hráčů to chtěla jít zkusit do jiného klubu. Což jsme jim umožnili, takže jsme byli nuceni shánět hráče jinde. Naštěstí přišli kluci z Benešova, kteří byli ve svém klubu na hraně sestavy a u nás měli jistotu, že budou herně vytíženi. Do kolektivu zapadli super a líbilo se jim u nás. Chtěl bych jim za jejich výpomoc ještě jednou poděkovat.

Na čem jste letos s hráči a hráčkami pracovali a kde musí ještě děti přidat?
Chtěli jsem hlavně pracovat na tom, aby se hráči nebáli hrát s pukem a zkusili sami tvořit hru. Na začátku sezóny jsme spíše puky odpalovali. Musím však říct, že se to vše postupně o hodně zlepšilo a při hře to bylo vidět. Přidat by kluci měli hlavně v bojovnosti o puk zápalu ho získat. To mi často ve hře chybělo a bez puku těžko můžeme nějak tvořit hru.

Jak tedy hodnotíte letošní ročník?
Nakonec pozitivně. Těsně před začátkem soutěž jsem se bál, že nebudeme moci kvůli malému počtu hráčů hrát, ale vše se podařilo vyřešit. Naše hra se během sezóny zlepšovala. I když vše může být vždy lepší, tak uplynulý ročník hodnotím pozitivně.

Jaké máte plány na příští ročník?
Přesouvám se k mladší kategorii, konkrétně k ročníku 2013, a tak zatím konkrétní plány nemám. Ty budu řešit až trochu děti poznám. Každopádně chci, aby je hokej se mnou bavil. Vlastně aby je bavil i beze mne. (úsměv)

Děkuji za rozhovor