HC Rytíři Vlašim

"Džegr" letos společně s Martinem Slabým vedl dvě mužstva mladších žáků a mužstvo dospělých. Nebylo dne, kdybyste ho na zimáku nepotkali. Mladší žáci mají za sebou úspěšný ročník a jak ho hodnotí bývalý elitní střelec si můžete přečíst níže.

Po skoro dvou ročnících se nynější sezóna odehrála až na výjimky v kuse a celá. Je na dětech vidět výpadek sportovních aktivit?
Myslím si, že výpadek sportovních aktivit na dětech vidět je, na některých méně, na některých více. Každopádně ta doba, co se nesmělo kolektivně trénovat a hrát, ublížila všem. Doufám, že už se takové výpadky nebudou opakovat.

Hodně se spekulovalo a bylo zmiňováno, že případné omezení či karantény budou mít za důsledek nechuť dětí nadále trénovat. Řešili jste úbytek dětí ve vaší kategorii.
Úbytek hráčů jsme naštěstí v kategorii mladších žáků řešit nemuseli.

Na čem jste letos s hráči a hráčkami pracovali a kde musí ještě děti přidat?
Hodně jsme se věnovali individuální činnosti hráčů a bruslení. Věnovali jsme se i zakládání útoků a hře jeden na jednoho. Pracovat v dalším ročníku budeme pořád na bruslení a síle.

Jak tedy hodnotíte letošní ročník?
Odehrála se spousta zápasů, což je jen a jen dobře. Hrálo se na dvě mužstva, aby byla možnost dát příležitost všem, kteří o ní alespoň trošku stáli. Toto rozdělení na dvě družstva hodnotím velmi kladně. Několik zápasů bylo velmi dobrých, ale většina soupeřů, neměla takovou kvalitu, jak by jsme si přáli a představovali. Rozdíl mezi některými soupeři byl veliký. Celkově byla ale sezóna úspěšná, "áčko" svou skupinu vyhrálo a "béčko" obsadilo hezké třetí místo. Zapojili jsme do hry i některé mladší kluky z ročníku 2011 a ty nás velice mile překvapili.

Jaké máte plány na příští ročník?
Plány do nové sezóny jsou velké. Přihlásila se ročníková soutěž, která je oproti smíšené, kterou jsme hráli letos, mnohem kvalitnější. Kluci budou hrát proti těm nejlepším soupeřům, které můžeme potkat. Musíme proto udělat kvalitní letní přípravu, kterou zaměříme hlavně na odrazovou sílu a sílu celkově. Nemáme tak širokou základnu, jako spousta ostatních mužstev, takže ročník 2009 budou doplňovat ti nejlepší z ročníku 2010. Na ledě se zaměříme na to samé, spousta bruslení a herních činností, abychom mohli alespoň trochu konkurovat těm nejlepším a připravit kluky na to, aby si jich všiml nějaký z velkých klubů.

Děkuji za rozhovor