HC Rytíři Vlašim

David Kucharčík opět táhl tým mužů, ale postupně se v klubu výrazně objevuje i na trenérském postu. Letos jako hlavní trenér vedl pátou třídu, a i přesto že mu před sezonou skončili tři hráči, minulý ročník si s dětmi užili a vybojovali cenná vítězství.

Davide, po skoro dvou ročnících se nynější sezóna odehrála až na výjimky v kuse a celá. Je na dětech vidět výpadek sportovních aktivit?
Upřímně, nevím. Je to má první trenérská štace a nemůžu posoudit, co uměli páťáci dříve, co umí dnes a co budou umět ti budoucí, kteří se snad další pauzy nedočkají. S dětmi jsme se snažili pracovat i během "covidové" výluky, a tak jediné, co jim jistě schází jsou nabruslené kilometry a odehrané zápasy

Hodně se spekulovalo a bylo zmiňováno, že případné omezení či karantény budou mít za důsledek nechuť dětí nadále trénovat. Řešili jste úbytek dětí ve vaší kategorii.
Ano, bohužel před letošním ročníkem u nás v ročníku skončily tři děti.

Na čem jste letos s hráči a hráčkami pracovali a kde musí ještě děti přidat?
Největší důraz jsme samozřejmě kladli na techniku bruslení, dále jsme pilovali i individuální dovednosti jednotlivců a jelikož jsme hráli první rok na velké kluziště, věnovali jsme se i osvojení základu "velkého" hokeje. A kde nás tlačí bota? Občas mi při zápasech scházel zájem o hru a s tím spojená dravost a bojovnost. To jsou totiž vlastnosti, kterými můžete porazit i daleko lepší soupeře.

Jak tedy hodnotíte letošní ročník?
Po loňské promarněné sezoně určitě pozitivně. Během ročníku jsme sehráli velmi dobré utkání které jsme jednoznačně vyhrávali, ale také zápasy, kde dominoval soupeř. Některé děti udělaly obrovský pokrok a je velká radost sledovat, co z nich při trénincích a zápasech "vypadne."

Jaké máte plány na příští ročník?
Jak trenéři, tak i děti hlavně pokračovat v rozdělané práci, každý den se zlepšovat a bavit se hokejem.

Děkuji za rozhovor