HC Rytíři Vlašim

Po nepovedeném derby čekal na Rytíře doma první zápas s týmem z Poděbrad, který se netají svými nejvyššími ambicemi. Loňský čtvrtfinalista si hned v úvodním kole vyšlápl na Kutnou Horu a svou formu přijel potvrdit i do Vlašimi.
Náš soupeř do zápasu doslova vlétl. Už po 20i vteřinách se dostal k vyraženému kotouči Čapek a otevřel skóre. Neuplynuly ani tři minuty a po Tumově sólu přes celé kluziště lovil Holánek puk ze sítě podruhé. Za další tři minuty se situace téměř opakovala, Tuma se opět dostal přes naši obranu až před Holánka a zvýšil na 3:0. Rytířům se povedla blesková odpověď, když na naší modré vypíchl Herwig puk a před Bílkovou bránou ho naservíroval Kratochvílovi, na něhož zívala opuštěná klec. V 10. minutě dostali Rytíři výhodu hrát necelé dvě minuty v pěti proti třem, nesehráli ji vůbec špatně, ale Bílek se rozhodl v první třetině již za svá záda žádnou střelu nepustit.
Ani vstup do druhé třetiny se nám nepovedl, hned ve 22. minutě potrestal náš faul Martínek a Poděbrady opět vedly o tři góly. Štěstí se na nás usmálo až ve 26. minutě, kdy po Horálkově pasu se do přečíslení dostali Florián s Košťálkem a druhý jmenovaný mohl puk zamést do prázdné brány. Hrál se poměrně svižný, vyrovnaný hokej a oba gólmani byli dostatečně zaměstnáni. Ve 37. minutě dokonce Kucharčík nastřelil tyč poděbradské brány. V téže minutě Milaniak hrubě narazil Košťálka na mantinel a ten s krvavým zraněním odjel na střídačku, aniž by hra byla přerušena. Po přerušení však kapitán hostů Tuma hlavnímu sudí přiznal faul svého týmu a za katr tak putoval jeden z poděbradských. Nám však toto krásné gesto fair play bylo spíše ke škodě, protože jsme v nastalé přesilovce obdrželi pátý gól z hole Kejdany. V samém závěru prostřední části jsme si dokázali vytvořit velký tlak a 7 desetin vteřiny před sirénou dorazil kotouč po Matějkově přihrávce Kratochvíl.
I ve třetí třetině měla hra rychlé tempo a spád. O rozruch se opět postaral Milaniak, když tvrdě atakoval u hrazení Drahoše, naštěstí se to tentokrát obešlo bez zranění. Našim hráčům se nedařilo vsítit kontaktní gól, který by přinesl naději na bodový zisk. Poslední výraznou příležitostí pro nás byla přesilová hra osm minut před koncem, nedokázali jsme z ní však nic vytěžit, místo toho přišel tlak hostů a Holánek nás musel několikrát podržet. Jenže pak na naší útočné modré obral Diviš naši obranu o puk a těsně před Holánkem jej prostrčil na Čapka, který upravil skóre na konečných 3:6.
Následující dvě utkání sehrají Rytíři na ledě soupeře. Nejdříve v sobotu 26.9. v Mladé Boleslavi od 17:30, další týden pak v Kralupech nad Vltavou.
Statistiky utkání: 2. kolo KLM – sobota 19.9.2019 od 17:30

HC Rytíři Vlašim vs. HC Poděbrady – 3:6 (1:3, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Kratochvíl (Herwig), 26. Košťálek (Florián, Horálek), 40. Kratochvíl (Matějka) – 1. Čapek (Tuma, Pojkar), 4. Tuma, 7. Tuma (Bartoň, Čapek), 22. Martínek (Korvas, Karoch), 39. Kejdana, 56. Čapek (Diviš). Rozhodčí: Jelínek – Noga, Větrovský Vyloučení: 4:6 Využití: 0:1 V oslabení: 0:1 Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:6 HC Rytíři Vlašim: Holánek (Kalina) – Matějka, Pessr V., Horálek, Vondráček, Drahoš, Pessr J., Říha, – Kratochvíl, Kucharčík, Macoun, – Herwig, Bílek, Košťálek, – Svoboda, Florián, Ondriga. Trenéři: Slabý M. st HC Poděbrady: Bílek (Škubal) – Karoch, Nutil , Korvas, Pojkar, Vošta, Bartoň, – Toupal, Tuma, Martínek, Čapek, Milaniak, Pácal, Papoušek, Diviš, Kejdana, Kubát. Trenér:Dobroň