HC Rytíři Vlašim

Trošku nezvyklé jméno se letos objeví soupisce vlašimských Rytířů. Jóhann Björgven Ragnarsson se díky vazbě Miloslava Račanského dostal z Islandu až do Vlašimi, kde vytvoří brankářskou dvojici s Michalem Holánkem. Vypomáhat bude také v juniorském týmu. Jaká je jeho cesta hokejovým životem, co by si chtěl splnit a jak se mu chytá v Česku?

Jak složitá byla tvá cesta do Vlašimi?
Miloslav Račanský byl můj trenér na Islandu. Bavili jsme se, že bych chtěl zkusit zahraniční hokej a "Ráca" se zeptal ve Vlašimi, zda-li by to bylo možné. A jsem tady.

Co je cílem tvé mise v České republice / ve Vlašimi?
Mým cílem tady v Česku je stát se lepším hráčem a doufám, že později budu hrát vyšší divize a získávat více zkušeností, které bych mohl přivézt domů a pomoci tak dalším dětem na Islandu zlepšit jejich hru a dostat se ve sportu daleko.
Klubový cíl je jasný, dělat to nejlepší pro tým a každým okamžikem se zlepšovat.

Jak jsi zapadl do týmu?
Myslím, že jsem do týmu docela dobře zapadl, kluci jsou moc fajn a cítím se tu vítaný, je to dobrá parta kluků jak v A-týmu, tak v juniorech.

Co si myslíš o úrovni hokeje ve Vlašimi? Je srovnatelná s týmem na Islandu?
Úroveň hokeje zde ve Vlašimi je mnohem lepší, než na jakou jsem zvyklý doma, atmosféra kolem klubu, tréninky, stadion, to vše je mnohem lepší a určitě cítím, že dělám velký krok nahoru.

Jak vůbec kluk na Islandu začne hrát hokej, potažmo chytat?
S hokejem jsem začal díky tátovi, který byl do tohoto sportu hodně zapálený a zapojil mě do něj, když jsem byl hodně malý.
Na nic jsem nečekal a vlezl hned do brány. Vždy mě to bavilo a užívám si to.

Jaký je tvůj hokejový sen?
Mým snem je hrát v nejvyšších divizích někde v Evropě.

Jak dlouho plánuješ být mimo domov?
Plánuji být mimo domov až do konce své hokejové kariéry a doufám, že se mi to podaří.

Kdo je tvůj vzor a oblíbený brankář?
Mým nejoblíbenějším brankářem a vzorem v hokeji byl vždy Carey Price.

Děkuji za rozhovor